Marea Adunare de la Blaj aLive 2019 a reunit 12.000 de iubitori de distractie, natura si de libertate pe Campia Libertatii

In weekend-ul Blaj aLive, 12.000 de iubitori de muzica, natura si de libertate si-au dat intalnire pe Campia Libertatii cu unii dintre cei mai indragiti artisti de la noi, la cea de-a saptea editie a festivalului Blaj aLive.

Pe durata maratonului artistic, pe Freedom Stage (scena mare), The Motans, Irina Rimes, Mihail, Gramofone, Marú si Blue Velvet au oferit show-uri pline de energie.

Pe langa componenta muzicala, iubitorii de distractie s-au putut bucura de o varietate de optiuni de petrecere a timpului liber dintre concerte, pornind de la relaxarea din zonele de lounge, la activitatile sportive din zona Sports aLive, la activarile creative din festival si pana la distractia si adrenalina oferite de zona speciala de agrement.

Zona Fun Park Blaj aLive
Festivalierii energici s-au antrenat pe timpul zilei in Fun Park-ul Blaj aLive amenajat in interiorul unei zone speciale de agrement.

Aici, indiferent de varsta, participantii au avut ocazia sa-si petreaca ziua intr-un mod activ, alternand energia concertelor live cu adrenalina oferita de masinute, balerine, trambuline, de toboganul gonflabil sau de carusel.

Zona de food
Pentru a-si tine fortele proaspete pe durata festivalului, pasionatii de gastronomie s-au delectat cu bunatati intr-o zona dedicata preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Reciclare selectiva – FEPRA
La Blaj aLive 2019, cei sositi pe Campia Libertatii au reciclat selectiv prin intermediul punctelor de colectare a deseurilor de ambalaj special amenajate in perimetrul festivalului pentru a-si arata responsabilitatea fata de mediul inconjurator.

Cu ajutorul FEPRA International, festivalierii au aflat mai multe informatii despre modul in care pot avea grija de natura si respecta principiile sustenabilitatii in activitatile de zi cu zi.

Ecourile Blaj aLive au rasunat pana in noapte, ducand vestea ca orasul Blaj a redevenit un pol dinamic al Transilvaniei.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural international, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertatilor europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care „a rasarit soarele romanilor”.

Ajuns la cea de-a saptea editie, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educatia si inovatia ca suport pentru dezvoltare culturala si gazduieste initiativele tinerelor organizatii, parte din noua revolutie culturala. De asemenea, el sustine unirea comunitatilor de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea unui weekend de experiente culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitati de oameni frumosi, uniti si pregatiti sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersectia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de preturi, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical international generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” si Primaria Municipiului Blaj.

Despre Marea Adunare de la Blaj din 1848

Marea Adunare de la Blaj din 1848 a fost unul din cele mai semnificative momente ale Revolutiei de la 1848, in care romani veniti din toate colturile Transilvaniei si-au expus revendicarile nationale, politice, religioase si sociale.

In cadrul acestei Mari Adunari de pe Campia Libertatii, cei peste 40.000 de participanti au strigat „Noi vrem sa ne unim cu tara!”, transformand aceasta intalnire intr-unul dintre momentele importante care au pavat calea Marii Uniri de la 1918.

Despre FEPRA International SA
Este o societate care preia responsabilitatea producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si deseuri de ambalaj, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora.

AMR 2 zile pana la startul Blaj aLive 2019: Program festival si Reguli de acces

Duminica, 9 iunie 2019, de la ora 13:00, se da startul celei de-a saptea editii a Marii Adunari de la Blaj aLive Festival, unde, pe Campia Libertatii, iubitorii de distractie, muzica si natura isi dau intalnire pentru maratonul de concerte si de distractii in aer liber.

Si in acest an, festivalierii vor avea parte de muzica live pe Freedom Stage, parc de distractii si o zona culinara speciala cu sortimente de mancare variate. Pentru a se relaxa mai bine in natura, participantii la festival pot veni cu paturi de picnic.

La Blaj aLive Festival 2019, pe Freedom Stage vor urca The Motans, Irina Rimes, Mihail, Gramofone, Marú si Blue Velvet.

Programul concertelor de pe Freedom Stage este urmatorul:
• 13:00 – Accesul publicului in festival
• 15:30 – 16:30 – Blue Velvet
• 16:40 – 17:30 – Marú
• 17:50 – 18:40 – Gramofone
• 19:00 – 20:00 – Mihail
• 20:20 – 21:20 – Irina Rimes
• 21:50 – 23:00 – The Motans
• 23:00 – 23:30 – Inchiderea festivalului

Reguli generale de acces la Blaj aLive Festival 2019 pentru publicul larg
Pentru a putea intra in spatiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie sa prezinte in zona de acces (Info Point-ul Blaj aLive) un bilet sau o invitatie valabila. Acestea vor fi preschimbate in bratara de acces.

Purtarea bratarii este obligatorie pe toata durata festivalului, iar aceasta va fi verificata atat la intrarea in festival, cat si in interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea bratarii anuleaza dreptul de participare al posesorului in festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achizitionarea unui nou bilet si preschimbarea acestuia intr-o noua bratara. Bratarile nu sunt transmisibile si permit accesul doar in zonele marcate corespunzator.

Zona de acces in festival, Info Point-ul Blaj aLive, va fi amplasat la intrarea principala in Ansamblul Campia Libertatii Blaj din strada Campul Libertatii, Blaj.

Reguli foto-video pentru publicul general.
Este interzis accesul in zona de festival cu camere foto cu obiective detasabile, indiferent daca sunt profesionale sau nu. Va fi permis accesul doar cu dispozitive compacte, mai exact cu aparate cu obiective non-interschimbabile si fara a folosi blitz-ul si nici modul „filmare”. In caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica si clarifica posibilele neintelegeri ale restrictiilor comunicate. Va ramane interzis accesul cu orice fel de trepiede, stative, blitz-uri detasabile, aparate de filmat (camere video) si alte accesorii, in special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare in incinta festivalului sau lasarea lor in grija altor persoane ramane in raspunderea exclusiva a proprietarului. In apropierea scenei Freedom Stage folosirea blitz-urilor este strict interzisa.

Fotografii acreditati au accesul permis in zona de „photo pit” pe durata primelor trei piese ale formatiilor, doar insotiti de un reprezentant al organizatorilor (photo pit = zona special delimitata pentru fotografii acreditati existenta in fata scenei „Freedom Stage”, scena principala).

Este interzis accesul cu mancare si bautura in zona de festival. La Blaj aLive va exista o zona de food special amenajata, care va functiona pe intreaga durata a festivalului. Astfel, cei sositi pe Campia Libertatii se vor putea bucura de un spatiu dedicat preparatelor culinare si bauturilor, disponibile pentru toate gusturile si varstele.

Participantii la Blaj aLive sunt obligati sa se supuna controlului corporal sumar.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate intr-o stare avansata de ebrietate sau a participantilor sub 18 ani neinsotiti de un adult.

Accesul tinerilor participanti cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani se realizeaza doar pe baza unui bilet valid si este permis doar daca sunt insotiti de o persoana adulta cu un alt bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit daca sunt insotiti de un adult cu un bilet valid si cu o copie a unui act doveditor a varstei copilului. Parintii sau insotitorii sunt responsabili pentru siguranta copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandata purtarea castilor de protectie sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu incurajeaza prezenta copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticla (inclusiv sticle de parfum sau de crema) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoaparare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de bautura, bannere sustinute de bete, lasere, lampioane chinezesti, umbrele (recomandam utilizarea pelerinelor de ploaie) si orice fel de substante interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis in perimetrul festivalului.

Biletele pentru ziua de festival au pretul de 60 de lei/persoana si pot fi achizitionate de pe blt.ro sau direct pe www.blajalive.ro. De asemenea, biletele vor putea fi achizitionate si fizic, in ziua evenimentului, de la Info Point-ul Blaj aLive, amplasat la intrarea principala in festival.

Participantii care stau in zone apropiate de perimetrul festivalului sunt rugati sa lase autovehiculele acasa pentru a ajuta la pastrarea fluiditatii traficului si a preveni realizarea de blocaje de circulatie.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuala de la Blaj este acum centrata in jurul unui festival multicultural international, dedicat educarii tinerilor in spiritul libertatilor europene, pe fondul conservarii simbolurilor culturale romanesti, prezente in orasul in care „a rasarit soarele romanilor”.

Ajuns la cea de-a saptea editie, festivalul Blaj aLive promoveaza libertatea, educatia si inovatia ca suport pentru dezvoltare culturala si gazduieste initiativele tinerelor organizatii, parte din noua revolutie culturala. De asemenea, el sustine unirea comunitatilor de pretutindeni, devenind locul de intalnire pentru petrecerea unui weekend de experiente culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunitati de oameni frumosi, uniti si pregatiti sa aduca un plus de culoare si valoare in jurul lor.

Fiind organizat la intersectia drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timisoara si Brasov, festivalul faciliteaza, prin politica de preturi, serviciile culturale si turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical international generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” si Primaria Municipiului Blaj.

Noi artisti confirmati la Blaj aLive 2019

Irina Rimes și Blue Velvet sunt noile nume confirmate pentru cea de-a șaptea ediție a Blaj aLive Festival. Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va avea loc pe 9 iunie 2019, pe Câmpia Libertății.

Irina Rimes este prima artistă din România care a scris nu una, ci două trilogii muzicale: „Iubiri Secrete” și „Trilogia II”. Pe lângă faptul că își compune toate piesele, Irina

Rimes scrie și pentru mulți alți artiști consacrați de la noi, precum INNA, Antonia sau Andra.

Single-ul ei de debut, „Visele”, a urcat pe poziția #1 în toate topurile comerciale din România. Cu peste 14 milioane de vizualizări pe YouTube și un loc în Top10 Media Forest Chart, „Visele” marchează un început spectaculos în cariera muzicală a artistei.

În 2017, Irina și-a lansat primul album, intitulat „Des pre El”. Bazat pe poveștile și pe trăirile personale, materialul include 10 piese, completate de un scurt–metraj. „Bandana” feat. KillaFonic, „Bolnavi Amândoi”, „Cosmos”, „Octombrie Roșu” și „Eroii Pieselor Noastre” sunt melodiile care alcătuiesc scurt-metrajul albumului. Cele 5 piese au avut împreună rezultate impresionante atât pe platformele digitale, cât și în „topul YouTube Trending”, single-ul „Bolnavi Amândoi” clasându-se pe locul #1 atât pe radio, cât și pe TV.

2018 a marcat debutul Irinei ca jurat la Vocea României, precum și lansarea celui de-al doilea album, „Cosmos”, o colecție de 12 piese apărute sub formatul unei cărți-album care conține mai mult decât un simplu CD. Cartea include și un set de poezii scrise de Irina, însoțite de o serie de fotografii cu artista.

Blue Velvet, proiect cunoscut în special iubitorilor de muzică din Cluj, se definește drept un complex de emoții, intrigă și poezie puse împreună de un sunet punctat și dinamic, așa cum o arată și melodia „În vis”. Trupa a luat ființă în 2016, ca un proiect din zona genului alternativ, cu influențe trip-hop, în care pot fi recunoscute sound-uri similare cunoscutului grup britanic Portishead.

Majoritatea pieselor Blue Velvet sunt scrise în limba română, fiind marcate de un sunet profund, emoționant și electric, completate de o prezență scenică plină de energie. Blue Velvet sunt o prezență deja cunoscută la evenimentele din zona Clujului, precum Jazz in the Park, Jazz in the Street sau Târgul de Crăciun.

La Blaj aLive Festival 2019, Irina Rimes și Blue Velvet vor urca pe Freedom Stage alături de The Motans, Mihail, Gramofone și Marú.

La Marea Adunare de la Blaj aLive, fanii vor asculta și dansa în natură pe ritmurile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști. Festivalierii se vor putea relaxa și bucura de varietăți culinare în zonele de lounge sau în food court, având ocazia să își petreacă timpul dintre concerte în parcul de distracții sau implicându-se în diferite activări creative din interiorul festivalului.

Biletul pentru ziua de festival va avea prețul de 60 de lei/persoană şi poate fi achiziţionat de pe blt.ro sau direct pe www.blajalive.ro.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care „a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport pentru dezvoltare culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.

Primii artiști confirmați la Blaj aLive 2019

Blaj aLive Festival dă undă verde noutăților: The Motans, Mihail, Gramofone și Marú sunt primii artiști confirmați pentru ediția cu numărul șapte. Blaj aLive, cel mai accesibil festival multicultural de la noi, va avea loc pe 9 iunie 2019, pe Câmpia Libertății.

La Marea Adunare de la Blaj aLive, fanii vor asculta și dansa în natură pe ritmurile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști care vor urca pe Freedom Stage. Festivalierii se vor putea relaxa și bucura de varietăți culinare în zonele de lounge sau în food court, având ocazia să își petreacă timpul dintre concerte în parcul de distracții sau implicându-se în diferite activări creative din interiorul festivalului.

Concerte și premiere pe Câmpia Libertății

THE MOTANS, unul dintre proiectele muzicale cu cea mai rapidă ascensiune de la noi, vine pentru prima dată pe Câmpia Libertății!
The Motans este una dintre trupele românești cele mai în vogă la ora actuală, oferind pasionaților de vibe-uri bune câteva dintre cele mai apreciate hit-uri promovate în ultimii ani în România. Proiectul a fost lansat în 2016, debutând cu „Versus”, o piesă care a cucerit inimile publicului chiar de la prima ascultare, devenind în scurt timp un adevărat fenomen. Ceea ce a urmat a fost și mai surprinzător. Majoritatea lansărilor The Motans devin imediat iubite de public, dar și susținute de radiourile și de canalele TV din toată țara. #1 este o poziție cu care artistul deja s-a obișnuit, cele mai multe dintre piesele The Motans clasându-se pe poziția #1 în toate topurile comerciale.

Printre lansările de succes se numără și „ISNFN”, „Pentru Că” și „Jackpot”, care nu s-au abătut de la regulă, devenind hit-uri de succes pe piața muzicală românească. Lansări recente precum „Maraton” și „Invitat”’ au cucerit imediat audiența, cea de-a doua piesă intrând rapid în top 10 radio chart. Ultimele colaborări, Delia feat. The Motans – „Rămâi” și The Motans feat. Irina Rimes „POEM” se bucură de un succes impresionant, reușind să ocupe primele 2 locuri în YouTube trending în prima săptămână de la lansare.

MIHAIL, unul dintre cei mai eclectici artiști din industria muzicală autohtonă, cunoscut pentru hit-ul „Mă ucide ea”, va urca pentru prima dată pe Freedom Stage!
Mihail a luat publicul român prin surprindere cu binecunoscuta „Mă ucide ea”, piesă desemnată a doua cea mai difuzată melodie din 2016, grație influențelor funk, blues, pop și a poveștii dedicate tuturor celor care au trăit acel moment special în care două priviri se întâlnesc și stârnesc, fie chiar și pentru puțin timp, pasiunea. Melodia a strâns peste 70 de milioane de vizualizări pe YouTube, însă, acesta a fost doar începutul, artistul profitând de fiecare șansă pentru a se reinventa și a aduce un sound nou proiectului său.

Recunoașterea internațională a venit odată cu lansarea „Who You Are”, piesa care a ajuns în fruntea topurilor din România și din Italia. Dacă până atunci era cunoscut drept „băiatul cu chitara”, noul single a venit însoțit de o noua direcție muzicală, un mix de muzică electronică, alternativă și pop.

Anul 2018 a fost marcat de un tur de forță în Italia, unde „Who You Are” a fost declarată „cea mai difuzată piesă internațională din acel an” și a fost completat de prezența la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri din România și din afară, precum: Sopot Festival (Polonia), Wind Music Awards (Verona), Batiti Live (Italia) sau Wind Summer Festival (Roma).

„End Of Summer Session”, o sesiune filmată într-un cadru intim la apus, accentuează noua direcție muzicală, prezentând conceptul live al artistului pe parcursul a patru piese. A fost urmat la scurt timp de single-ul „Dorul mă ia”, un precursor pentru primul său material discografic.

Mihail a încheiat 2018 pe una dintre cele mai importante scene din lume, în cadrul concertului anual de Crăciun de la Vatican, după ce, cu câteva zile înainte a susținut un întreg concert în exclusivitate pentru Rai Radio 2.

GRAMOFONE sursa muzicii de suflet ce transmite un mesaj cu care rezonăm, pentru prima dată la Blaj aLive!
Povestea Gramofone începe în vara anului 2013, cu câteva experimente instrumentale adunate într-un EP numit „Intervention”. Cu timpul, experimentele au luat forme mai complexe și mai îndrăznețe. Așa s-a conturat albumul „Confessions from the Belly of the Beast”, un discurs muzical ce pune sub lupă aspecte universale ale societății moderne, inspirate din realitatea prezentă, dar și dintr-un univers distopic.

Proiectul pornește de la un credo plin de profunzime, care îi inspiră pe membri trupei: trebuie să ne facem auziți, să trezim oamenii la realitate, să le oferim genul de muzică de suflet fără a neglija esența mesajului care transpare puternic din fiecare vers.

Pentru că, spun Gramofone, cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu dorința de integrare, contrabalansată de teama de a fi uniformizați, munca depusă mecanic, fără scop sau impact. Cu toții resimțim impactul pe care evenimentele din prezent și diferiți factori le asupra societății noastre și înțelegem încet, încet că nu avem decât parțial control asupra vieților noastre. Este și unul dintre motivele pentru care albumul „Confessions from the Belly of the Beast”, împreună cu cele mai recente single-uri (precum „Mr. Government” și „Heart & Soul”) ilustrează frământările omului modern și realitățile distopiei în care trăim.

La Blaj aLive 2019, pe lângă ritmurile antrenante, Gramofone ne va inspira cu versuri pline de semnificație, inspirate din situațiile cu care fiecare dintre noi se confruntă în fiecare zi.

MARÚ, una dintre artistele în ascensiune rapidă pe scena muzicală românească, aduce în premieră pe Freeedom Stage, un soulful pop plin de emoție!
Marú este o compozitoare/interpretă multi-instrumentistă a cărei timbru cristalin va convinge orice ascultător să o asculte în continuu. După 6 ani de studii la conservator în Viena (Austria), Marú a reușit să își dezvolte propriul stil, ce amintește de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes, influențe presărate în abundență cu autenticitate și cu cel „ceva” pe care numai ea îl deține.

Încă de la începutul recent al carierei solo, marcat prin lansarea EP-ului de debut „The Richest Girl in Town”, muzica ei a atras atenția promoterilor, directorilor de programe ale celor mai importante posturi radio și aprecierea fanilor, indiferent de genurile muzicale preferate.

De la recitalurile și interviurile realizate la posturi precum Radio Guerrilla, Rock FM, TanaNana, Radio RFI, Radio Romania, la susținerea de recitaluri la festivaluri sau la Hard Rock Cafe, Marú a cunoscut o ascensiune rapidă. Astfel, a ajuns deja să confirme pentru această vară urcarea pe scenă alături de nume sonore precum Nouvelle Vague sau Morcheeba. Pentru cei cărora le place să asculte cu mintea, inima, corpul, Marú aduce la Blaj aLive 2019 un dar unic: muzica sa. Music by Marú.

Biletul pentru ziua de festival va avea prețul de 60 de lei/persoană şi poate fi achiziţionat de pe blt.ro sau direct pe www.blajalive.ro.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care „a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport pentru dezvoltare culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.

În anul Centenarului, peste 10.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate au participat la Marea Adunare de la Blaj aLive

În anul Centenarului, peste 10.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate au participat la Marea Adunare de la Blaj aLive, ce a avut loc pe 2 iunie pe Câmpia Libertății, Blaj.

Participanții la festival s-au întâlnit pe Câmpia Libertății (locul Marii Adunări Naționale de la 1848, în care transilvănenii au strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara!”) cu unii dintre cei mai îndrăgiți artiști: Vama (Ro), ALMA (Fin), The Mono Jacks (Ro), Satellites (Ro) și Melting Dice (Ro).

Pe lângă componenta muzicală, iubitorii de distracție s-au bucurat de o varietate de opțiuni de petrecere a timpului dintre concerte în zonele de lounge și în Fun Park-ul Blaj aLive, s-au putut răsfăța cu specialități gastronomice și au reciclat selectiv pentru a fi responsabili față de natură.

Zona Fun Park Blaj aLive

Festivalierii energici s-au antrenat pe timpul zilei în Fun Park-ul Blaj aLive amenajat în interiorul unei zone speciale de agrement.

Aici, indiferent de vârstă, participanții au avut ocazia să-și petreacă ziua într-un mod activ, alternând energia concertelor live cu adrenalina oferită de mașinuțe, balerine, trambuline, de trenulețul electric, de toboganul gonflabil sau de carusel.

Zona de food

Pentru a-și ține forțele proaspete pe durata festivalului, pasionații de gastronomie s-au delectat cu bunătăți într-o zonă dedicată preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.

Reciclare selectivă, powered by FEPRA

La Blaj aLive 2018, cei sosiți pe Câmpia Libertății au reciclat selectiv prin intermediul punctelor de colectare a deșeurilor de ambalaj special amenajate în perimetrul festivalului pentru a-și arăta responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Totodată, cu ajutorul FEPRA International, festivalierii au aflat mai multe informații despre modul în care pot avea grijă de natură și respecta principiile sustenabilității în activitățile de zi cu zi.

Pe durata evenimentului au fost colectate 800 de kg de deșeuri de ambalaj (plastic și carton).

Ecourile distracției din cadrul celui mai accesibil festival multicultural de la noi au răsunat până la miezul nopții, dovedind că orașul Blaj a redevenit un punct de întâlnire al românilor din toate colțurile țării.

Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.

Despre Marea Adunare de la Blaj din 1848

Marea Adunare de la Blaj din 1848 a fost unul din cele mai semnificative momente ale Revoluţiei de la 1848, în care români veniți din toate colțurile Transilvaniei şi-au expus revendicările naţionale, politice, religioase şi sociale.

În cadrul acestei Mari Adunări de pe Câmpia Libertății, cei peste 40.000 de participanți au strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara!”, transformând această întâlnire într-unul dintre momentele importante care au pavat calea Marii Uniri de la 1918.

Despre FEPRA International SA

Este o societate care preia responsabilitatea producătorilor și importatorilor care pun pe piața din România ambalaje și deșeuri de ambalaj, în vederea realizării obligațiilor legale de reciclare și valorificare a acestora.

BlajaLive 2018 își deschide porțile sâmbăta aceasta!

  • Program festival
  • Reguli generale de acces

Sâmbătă, 2 iunie 2018, începând cu ora 14:00 începe cea de-a șasea ediție a Blaj aLive Festival, Marea Adunare a iubitorilor de muzică și de natură de pe Câmpia Libertății. Participanții vor avea parte de distracție și de relaxare în aer liber: concerte, parc de distracții și zonă dedicată pasionaților de gastronomie.

Pentru a se bucura și mai mult de natură și a sta comod pe iarbă la concerte, alături de familie sau de prieteni, participanții pot veni cu pături de picnic.

La Blaj aLive 2018, fanii vor asculta și dansa pe ritmurile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști: Vama (Ro), ALMA (Fin), The Mono Jacks (Ro), Satellites (Ro) și Melting Dice (Ro).

 

 

 

Programul concertelor de pe Freedom Stage este următorul:

  • 14:00 – Acces în festival
  • 17:00 – 17:40 – Melting Dice (Ro)
  • 18:10 – 19:00 – Satellites (Ro)
  • 19:30 – 20:30 – The Mono Jacks (Ro)
  • 21:00 – 22:00 – ALMA (Fin)
  • 22:30 – 23:30 – Vama (Ro)
  • 23:30 – 00:00 – Închiderea festivalului

Reguli generale de acces la Blaj aLive Festival 2018 pentru publicul larg  

Pentru a putea intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în zona de acces (Info Point-ul Blaj aLive) un bilet sau o invitație valabilă. Acestea vor fi preschimbate în brățară de acces.

Purtarea brățării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare al posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Zona de acces în festival, Info Point-ul Blaj aLive, va fi amplasat la intrarea principală în Ansamblul Câmpia Libertății Blaj din strada Câmpul Libertății, Blaj.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este interzis accesul în zona de festival cu camere foto cu obiective detașabile, indiferent dacă sunt profesionale sau nu. Va fi permis accesul doar cu dispozitive compacte, mai exact cu aparate cu obiective non-interschimbabile și fără a folosi blitz-ul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate. Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, stative, blitz-uri detașabile, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. În apropierea scenei Freedom Stage folosirea blitz-urilor este strict interzisă.

Fotografii acreditați au accesul permis în zona de „photo pit” pe durata primelor trei piese ale formațiilor, doar însoțiți de un reprezentant al organizatorilor (photo pit = zona special delimitată pentru fotografii acreditați existentă în fața scenei „Freedom Stage”, scena principală).

Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. La Blaj aLive va exista o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a festivalului. Astfel, cei sosiți pe Câmpia Libertății se vor putea bucura de un spațiu dedicat preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.

Participanții la Blaj aLive sunt obligați să se supună controlului corporal sumar.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 18 ani neînsoțiți de un adult.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani se realizează doar pe baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un alt bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, bannere susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, umbrele (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Biletele vor costa 60 de lei/ persoană în perioada festivalului și sunt disponibile pe Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro. De asemenea, bilete de 1 persoană vor putea fi achiziționate și fizic, în ziua evenimentului, de la Info Point-ul Blaj aLive, amplasat la intrarea principală în festival.

Locuri de parcare vor fi disponibile în apropierea intrării în perimetrul festivalului: pe Strada Câmpul Libertății. Participanții care stau în zone apropiate de perimetrul festivalului sunt rugați să lase autovehiculele acasă pentru a ajuta la păstrarea fluidității traficului și a preveni realizarea de blocaje de circulație.

 

Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.

[:ro]Noutăți Blaj aLive: artiști confirmați pentru ediția 2018[:]

[:ro]Vama (Ro), ALMA (Fin), The Mono Jacks (Ro), Satellites (Ro) și Melting Dice (Ro) se numără printre artiștii confirmați la Blaj aLive 2018. Aflat la cea de-a șasea ediție, festivalul va avea loc pe 2 iunie 2018, pe Câmpia Libertății.  

La Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Câmpia Libertății, fanii vor putea dansa în natură pe melodiile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va găzdui scena Freedom Stage, spații de lounge și relaxare, food court, parc de distracții și alte activități în aer liber.

1 zi de festival cât 2

Pentru a susține autoritățile locale în eforturile de reabilitare a Câmpiei Libertății, la fel ca la ediția anterioară, festivalul va fi nevoit să comaseze energia celor două zile tradiționale de concerte și de petreceri într-una singură, fără a mai putea include zona de camping.

Concerte și premiere pe Câmpia Libertății

Vama, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite trupe pop-rock din România, revine pe Câmpia Libertății la Blaj aLive 2018!

Formația este cunoscută pentru 3 materiale discografice lansate până în acest moment: „VAMA” (2008), albumul „2012” (2012) și „Better” (2017). Cel de-al treilea album și primul integral în limba engleză, este rezultatul colaborării cu producătorul englez James Lewis, care a lucrat cu artiști precum Arctic Monkeys, Charli XCX, Rudimental, Clean Bandit, John Newmann, Lykke Li etc. Show-ul de lansare de la Sala Polivalentă a fost urmat de un mini turneu în Marea Britanie.

Trupa a fost constituită în jurul lui Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, solistul și chitaristul formației Vama Veche. Din 2006, momentul despărțirii trupei Vama Veche, cei doi au dus mai departe spiritul acesteia alături de Lucian Cioargă (tobe), Dan Opriș (bas) și Raul Kusak (clape), care a fost înlocuit câțiva ani mai târziu de către Gelu Ionescu.

ALMA, una dintre cele mai promițătoare prezențe ale scenei muzicale internaționale, vine în premieră în România.

Artista de origine finlandeză este văzută de critica de specialitate drept un mix fresh între Sia și Amy Winehouse, fiind considerată unul dintre tinerii muzicieni minune ai scenei pop. ALMA a câștigat recent premiul pentru „Best Newcomer” și „Best Export” la premiile Grammy Finlanda, cea mai noua piesă, „Chasing Hights”, a strâns peste 30 de milioane de vizualizări pe YouTube.

De asemenea, EP-ul ei de debut, „Dye My Hair” (2016) a urcat pe locul 1 în iTunes Finlanda, a intrat în playlist-ul BBC Radio 1 și în Top10 Single chart.

The Mono Jacks sunt o colecție de gânduri și emoții puse pe note. Veţi simți asta cu ușurință când veţi asculta concertul trupei de la Blaj aLive 2018. Probabil, veţi remarca și că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care vă va frământa invariabil. Trupa fondată de Doru Trăscău în 2008 a lansat până acum un album și două EP-uri, primite cu entuziasm de public, și a adunat o bogată experiență de „live” atât în cluburi, cât și la mari festivaluri: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania.  Cele mai noi single-uri, „Un sfert de secundă” și „1000 de DA”, se regăsesc pe noul album de studio „Ușor distorsionat” lansat de trupă în toamna anului 2017.

Satellites este un duo românesc ce surprinde prin mixul dinamic şi imprevizibil de noise pop, indie rock şi electronic, care îmbie orice audiență la dans. Fondată în 2012, Satellites a cunoscut o ascensiune fulminantă, ce a inclus show-uri la cele mai importante festivaluri româneşti, ajungând să treacă granițele și să cânte la Sziget Festival și Waves Vienna Festival.

Melting Dice este un proiect muzical timişorean fondat în 2014 de doi buni prieteni, Flavius și Bogdan. Muzica trupei poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te duce pe-alocuri într-o zonă grunge, în timp ce inflexiunile din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.  

Biletul pentru ziua de festival va avea prețul de 60 de lei/persoană şi poate fi achiziţionat de pe Kompostor.ro sau direct pe www.blajalive.ro.

Despre festivalul Blaj aLive

Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unui weekend de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist.

Proiectul cultural Blaj aLive este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Municipiului Blaj.

# # #

Pentru mai multe detalii despre festival, vă rugăm să ne contactați pe adresa [email protected].[:]

[:ro]Marea Adunare de la Blaj aLive 2017 a reunit 10.000 de iubitori de muzică, natură și libertate pe Câmpia Libertății[:en]The Great Blaj aLive 2017 Assembly reunited 10.000 music, nature and freedom lovers on the Field of Liberty[:]

[:ro]La Blaj aLive 2017, 10.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate din întreaga țară sau de peste hotare și-au dat întâlnire pe Câmpia Libertății cu unele dintre cele mai cunoscute trupe românești și internaționale, la cea de-a cincea ediție a festivalului Blaj aLive, desfășurat pe 4 iunie 2017.

„Freedom Stage” (scena mare) a fost gazda a trei premiere în România: sosirea artistei folk-rock de origine britanică Amy Macdonald (autoarea binecunoscutei melodii „This is The Life”), a irlandezilor de la Walking on Cars și a trupei indie-pop israeliene Lola Marsh, care au oferit câte un spectacol senzațional celor sosiți la Blaj, la întrecere cu îndrăgitele trupe românești: Alternosfera, Coma sau Șuie Paparude. Dacă artiștii au impresionat cu sound-urile pline de energie, show-uri de lumini și proiecții unice, nici fanii nu s-au lăsat mai prejos, aceștia susținându-și trupele preferate și dansând cu pasiune pe Câmpia Libertății.

O altă premieră pentru un festival din România a fost reprezentată de aducerea unui cort „Kayam”, cu 6 cupole, 14,5 m înălțime la vârfuri și 5 m deschidere laterală, care are o capacitate de 10.000 de persoane. Acesta a acoperit scena principală, Freedom Stage, pentru ca participanții la Blaj aLive să se poată feri de soare și bucura în voie de concerte.

Pe lângă participarea la spectacole sau la activitățile creative, pasionații de tehnologie au avut ocazia să-și publice pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #blajalive. Conținutul realizat și postat de ei a fost afișat în timp real pe un Feedwall, powered by ZeList Monitor. Acesta a putut fi urmărit pe website-ul oficial al festivalului (www.blajalive.ro) și pe un ecran din perimetrul evenimentului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.

Cel mai accesibil festival multicultural de la noi a găzduit: zone muzicale, spații de lounge și relaxare, zonă de food, parc de distracții și activări creative.

Ecourile Blaj aLive s-au propagat în noapte, ducând vestea că orașul Blaj a redevenit un pol dinamic al Transilvaniei.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Festivalul Blaj aLive susține abordările responsabile și politicile sustenabile. Începând din acest an, Blaj aLive se va desfășura sub egida “Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania este o inițiativă a Yourope, asociație la care Blaj aLive Festival este afiliat, alături de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului în România.

[:en]At Blaj aLive 2017, 10.000 music, nature and freedom lovers from Romania and other countries gathered on the Field of Liberty to meet with some of the most popular Romanian and international bands, during the 5th edition of Blaj aLive Festival, held on 4th of June 2017.

[:]

[:ro]Reguli de acces pentru #blajalive 2017[:]

[:ro]Festivalul de pe Câmpia Libertății își va deschide porțile duminică, 4 iunie 2017, de la ora 12:00 și se va încheia luni dimineață (5 iunie), după ultimul concert care se va termina la ora 00:30. Ziua de luni, 5 iunie 2017, este declarată sărbătoare națională în România, fiind liberă pentru o parte dintre cei prezenți.

Reguli generale de acces la Blaj aLive Festival 2017 pentru publicul larg
Pentru a putea intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în zona de acces (Info Point-ul Blaj aLive) un bilet sau o invitație valabilă.

Zona de acces în festival, Info Point-ul Blaj aLive, va fi amplasat la intrarea principală în Ansamblul Câmpia Libertății Blaj din strada Câmpia Libertății, Blaj.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este interzis accesul în zona de festival cu camere foto cu obiective detașabile, indiferent dacă sunt profesionale sau nu. Va fi permis accesul doar cu dispozitive compacte, mai exact cu aparate cu obiective non-interschimbabile și fără a folosi blitz-ul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate. Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detașabile, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. În apropierea scenei Freedom Stage sau a zonelor muzicale, folosirea blitz-urilor este strict interzisă.

Fotografii acreditați au accesul permis în zona de „photo pit” pe durata primelor trei piese ale majorității formațiilor, doar însoțiți de un reprezentant al organizatorilor (photo pit = zona special delimitată pentru fotografii acreditați existentă în fața scenei „Freedom Stage”, scena principală). Excepție de la acest lucru face artista Amy Macdonald al cărei concert nu poate fi fotografiat și nici filmat ca urmare a regulilor primite de la managementul artistei.

Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. La Blaj aLive va exista o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a festivalului. Astfel, cei sosiți pe Câmpia Libertății se vor putea bucura de un spațiu dedicat preparatelor culinare și băuturilor, disponibile pentru toate gusturile și vârstele.

Participanții la Blaj aLive sunt obligați să se supună controlului corporal sumar.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 18 ani neînsoțiți de un adult.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani. Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, bannere susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, umbrele (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege. Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Accesul cu animale de companie NU este permis în perimetrul festivalului.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Festivalul Blaj aLive susține abordările responsabile și politicile sustenabile. Începând din acest an, Blaj aLive se va desfășura sub egida “Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania este o inițiativă a Yourope, asociație la care Blaj aLive Festival este afiliat, alături de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului în România.[:]

[:ro]Pe locuri, fiți gata, start #blajalive 2017! LiveWall cu postări în timp real pentru pasionații de tehnologie și social media[:en]Get ready, start #blajalive 2017! LiveWall with real time posts for techies and social passionates. Acces rules [:]

[:ro]Duminică, 4 iunie 2017, începând cu ora 12:00, se deschid porțile Blaj aLive, Marea Adunare a iubitorilor de muzică și de natură de pe Câmpia Libertății. Participanții vor avea parte de distracție și de relaxare în aer liber: concerte, activări creative, parc de distracții și alte surprize.

La Blaj aLive 2017, fanii vor putea asculta și dansa în iarbă pe ritmurile unora dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului: Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Irlanda), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (MD), Șuie Paparude (RO), Coma (RO) și Sinoptik (Ucraina).

Programul concertelor de pe Freedom Stage, amplasată sub cortul „Kayam” este următorul:

  • 15:00 – 16:00 – Sinoptik (UA)
  • 16:30 – 17:30 – Lola Marsh (IL)
  • 18:00 – 19:00 – Coma (RO)
  • 19:30 – 20:30 – Walking On Cars (IE)
  • 21:00 – 22:15 – Amy Macdonald (UK)
  • 23:00 – 00:00 – Alternosfera (MD)
  • 00:15 – 01:30 – Șuie Paparude (RO)

Feedwall cu postări realtime tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectați fani

Pe lângă participarea la concerte sau la activitățile creative, pasionații de tehnologie vor fi încurajați să-și pună pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #blajalive

Conținutul realizat și postat de ei va fi afișat în timp real pe un ecran din perimetrul festivalului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.

Festivalul de pe Câmpia Libertății își va deschide porțile duminică, 4 iunie 2017, de la ora 12:00 și se va încheia luni dimineață (5 iunie), la ora 02:00. Ziua de luni, 5 iunie 2017, este declarată sărbătoare națională în România, fiind liberă pentru o parte dintre cei prezenți.

Biletele vor costa 60 de lei/ persoană în perioada festivalului și sunt disponibile în rețelele Eventim, Myticket, iaBilet.ro ori Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro. De asemenea, bilete de 1 persoană vor putea fi achiziționate și fizic, în ziua evenimentului, de la Info Point-ul Blaj aLive, amplasat la intrarea principală în festival. Numărul acestora va varia însă în funcție de locurile rămase disponibile în acel moment.

Cel mai accesibil festival multicultural de la noi va găzdui: zone muzicale, spații de lounge și relaxare, zonă de food, parc de distracții și activări creative. O călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune e promisiunea Blaj aLive 2017.

Locuri de parcare vor fi disponibile în două zone dedicate, aflate în apropierea intrării în perimetrul festivalului: pe Strada Câmpul Libertății sau în parcarea Pieței Agroalimentare. Reprezentanții Poliției Rutiere roagă însă participanții care stau în zone apropiate de perimetrul festivalului să lase autovehiculele acasă pentru a ajuta la păstrarea fluidității traficului și a preveni realizarea de blocaje de circulație.

Despre festivalul Blaj aLive
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.

Ajuns la cea de-a cincea ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

Festivalul Blaj aLive susține abordările responsabile și politicile sustenabile. Începând din acest an, Blaj aLive se va desfășura sub egida “Take a Stand”, o campanie de încurajare a implicării civice și a coeziunii sociale și o declarație pentru apărarea valorilor europene. Campania este o inițiativă a Yourope, asociație la care Blaj aLive Festival este afiliat, alături de 90 dintre principalele festivaluri din Europa.

Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor instituționali deja tradiționali: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Partenerii Blaj aLive 2017: Banca Transilvania, Beck’s, Iamu, Ambasada Israelului în România.

 [:en]Sunday, 4th of June 2017, from 12:00h, the gates of Blaj aLive Festival, the Great Assembly of music and nature lovers from the Field of Liberty, will open! Festival goers will have fun and will relax in nature, enjoying: a marathon of concerts, creative activities, fun park and many other surprises.

At Blaj aLive 2017, music lovers will be able to listen and dance in the green grass on the rhythms of some of the most known and loved artists of the moment: Amy Macdonald (UK), Walking On Cars (Ireland), Lola Marsh (Israel), Alternosfera (MD), Șuie Paparude (RO), Coma (RO) și Sinoptik (Ukraine).

The schedule of concerts from the “Freedom Stage”, placed under the „Kayam” tent is the following:

  • 15:00 – 16:00 – Sinoptik (UA)
  • 16:30 – 17:30 – Lola Marsh (IL)
  • 18:00 – 19:00 – Coma (RO)
  • 19:30 – 20:30 – Walking On Cars (IE)
  • 21:00 – 22:15 – Amy Macdonald (UK)
  • 23:00 – 00:00 – Alternosfera (MD)
  • 00:15 – 01:30 – Șuie Paparude (RO)

Feedwall with real time posts – technology for tech-savvy festivalgoers, powered by ZeList Monitor, for the most connected fans

 

Besides enjoying the concerts of the creative activities, the tech-savvy festivalgoers and social media fans are encouraged to post their pictures and express their creativity on the social networks, using the official hastag of the festival: #blajalive

Conținutul realizat și postat de ei va fi afișat în timp real pe un ecran din perimetrul festivalului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.

The user generated content will be showed real time on a large screen within the festival site, so that all participants and Blaj aLive fans be able to see and appreciate it.[:]