public-798x301---

Au trecut șase ani de când românii revin pe Câmpia Libertății din Blaj la fiecare început de vară pentru a petrece un weekend de experiențe culturale bine-venite în dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.

Marea adunare anuală este acum centrată în jurul unui festival multicultural global, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene și manifestărilor specifice, pe fondul conservării valorilor culturale naționale, omniprezente în orașul în care a răsărit soarele românilor.

Blaj aLive Festival promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală.

Blaj aLive Festival  susține unirea comunităților de pretutindeni; aici au participat, alternativ, organizații și entități culturale din toate colțurile țării: Jazz in The Park din Cluj, Astronaut Kru din Deva, Incubator din Sibiu și București, Audio Fort din Alba Iulia sau Cărturești din București și Timișoara sau Zona Reggae din București.

Blaj aLive Festival sprijină libera exprimare artistică și promovarea artiștilor reprezentativi pentru cultura globală, aducând mai aproape de publicul din România proiecte cu puternic impact cultural, cum au fost Awolnation, Manu Chao, Dub Inc, Seether, James Lavelle, Michael Mayer, Troy Pierce, Kadebostany, Dubioza Kolektiv și mulți alții.

Blaj aLive Festival este organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, facilitând, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat pieței și puterii locale de cumpărare.

Blaj aLive Festival nu ar putea exista fără sprijinul actorilor economici zonali și autorităților locale, entități și organizații care promovează implementarea unei politici durabile de susținere și dezvoltare a culturii și civilizației românești în contextul multicultural european și global, dar în același timp, festivalul nu se poate dezvolta fără suportul participanților, atât prin achiziționarea biletelor, cât și prin implicarea în organizare.

Intră în contact cu inițiatorii proiectului printr-un simplu e-mail către info@blajalive.ro, abonează-te la newsletter-ul festivalului și susține mișcarea Blaj aLive cumpărându-ți chiar acum un bilet.